-->

Projecten bij AllAboutUs

Het liefste maakt AllAboutUs documentaires met jongeren in groepsworkshops. Deze projecten heten bij ons XL-projecten en duren gemiddeld drie maanden, van de eerste bijeenkomst tot aan de premiere.

Om een vinger aan de pols te houden en alsmaar nieuw filmtalent te vinden heeft AllAboutUs diverse mini-workshops ontwikkeld (xs-workshops). Deze workshops duren drie uur,  ideeontwikkeling, opname en montage. De mini-workshops zijn beschreven in onze catalogus en worden geleid door verschillende door AllAboutUs getrainde media-trainers.

AllAboutUs voert schoolprojecten uit, zoals filmlab in samenwerking met het NIF.

AllAboutUs leidt masterclasses voor docenten, jongerenwerkers en AV-professionals geinteresseerd in jongeren. Op dit moment leidt AllAboutUs jongeren in een vooropleiding op tot editors in het project 'young editor', dat op dit moment voor de tweede keer plaatsvindt. Hiervoor kunnen jongeren zich niet zelf opgeven.

Wij bedenken regelmatig projecten in opdracht van.

AllAboutUs is  altijd op zoek naar goeie, integere partners, die oprecht geinteresseerd zijn in jongeren.

Bij de "hey mam vertel es" tour heeft AllAboutUs de gesprekken naar aanleiding van de film mee vormgegeven, het begeleidend didactisch les-materiaal mee ontwikkelt en de hele tour van de film gerealiseerd.

-->

alles over ons Explosie: in 2 dagen van idee tot premiere

Binnen twee dagen worden buurtbewoners enthousiast gemaakt om mee te doen aan dit bliksem buurt-TV! Jong en oud werken samen aan reportages die in een paar uur worden opgenomen.

>> lees verder

-->

Synopsis AllAboutUs Filmboek

AllAboutUs heeft de afgelopen jaren een methode ontwikkeld in het maken van films met jongeren. Het boek maakt de succesvolle methode van AllAboutUs beschikbaar en reproduceerbaar voor scholen die een mediaproject willen opzetten en de leerlingen hun eigen films willen laten maken.

>> lees verder

-->

Nu in de maak: brief aan mijn kleine

Filmproject voor dakloze aanstaande teenage-moeders of net geworden moeders.

Dit filmproject helpt de meisjes om stil te staan bij de grote verandering in hun leven, die staat te gebeuren of net plaats gevonden heeft, het feit dat zij moeder worden.

>> lees verder

-->

Young Editors II

Batch capture, inladen, spotten, hoe vertel ik het verhaal?

Monteren is veel meer dan het ritmisch achter elkaar plakken van beelden. Montage is macht. In de workshop YoungEditors geeft AllAboutUs jongeren uit verschillende stadsdelen binnen Amsterdam de kans om onder begeleiding van professionele editors hun montagetalent te ontwikkelen. Glenda Bekink, bekend van VPRO’s Villa Live geeft namens AllAboutUs miniworkshops in verschillende jongerencentra. Binnen de miniworkshop leren de jongeren hoe ze met een camera om moeten gaan en krijgen al enig inzicht in het montageproces. Uit de deelnemers van de miniworkshop worden de meest getalenteerde en gemotiveerde jongeren gekozen. Zij mogen deelnemen aan de YoungEditors workshop die drie maanden duurt.De kennis die de jongeren opdoen bij YoungEditors nemen ze weer terug naar het jongerencentrum / buurthuis, waar ze voor toekomstige filmprojecten kunnen worden ingezet als editor. Ook hopen wij de jongeren te kunnen integreren als assistent editor bij toekomstige projecten van AllAboutUs FilmFactory. Deze workshop vormt daarmee een opstap naar de filmwereld, met name voor jongeren voor wie dit niet vanzelfsprekend tot een optie behoort.

 Op 17 maart 2009 is de tweede Young Editors editie van start gegaan, met vier nieuwe deelnemers. Deze 4 deelnemers zijn geselecteerd om de exclusieve YoungEditors workshop te mogen volgen. Zij zullen de komende 3 maanden kennis maken met alle ins en outs van het monteren en maken hun eigen korte film, onder begeleiding van professionele editors uit de TV-en filmwereld. Na de 12 weken, gaan de filmpjes in première en krijgen de jongeren een diploma voor het volbrengen van de workshop. En wie weet is er een baantje weggelegd als assistent-editor bij AllAboutUs FilmFactory of bij een andere organisatie?!

>> lees verder

-->

deelnemers YEFF! 2009 bekend kijk hier hun films!

De filmtalenten voor het Europese Filmforum in Zweden zijn bekend. Wekenlang hebben jonge filmmakers hun film naar AllAboutUs kunnen opsturen, maar nu is er een definitieve beslissing gevallen.

>> lees verder