FilmExplosie Kantedrecht

Vanaf 17 maart zullen de 4 AllAboutUs filmcoaches, in samenwerking met het Rotterdams Wijktheater, gedurende drie dagen de Rotterdamse krachtwijk Katendrecht intrekken en buurtbewoners van alle generaties en achtergronden uitnodigen en verleiden om mee te werken aan het maken van 6 tot 10  videoportretten over de buurt.

>> lees verder

stagiaire gezocht!

AllAboutUs FilmFactory is ook dit jaar weer de Nederlandse vertegenwoordiger voor het Europese forum YEFF! Dit jaar wordt het Young European Film Forum for Cultural Diversity georganiseerd van 8 tot 18 juli 2011 in  Ljubljana, Slovenië.

Wij zijn opzoek naar een stagiaire die tussen 8 maart en 8 juli 2011 ons team wil komen versterken en ons wil helpen met het werven van jonge filmmakers, het uitzetten van de wedstrijd, het promoten van YEFF, het helpen bij de selectie en het organiseren van onze aanwezigheid op YEFF2011. Lijkt het je leuk om vrijwillig 1 dag in de week ervaring op te komen doen in onze energieke studio in Amsterdam-West? Stuur dan even een mailtje naar info@allaboutusfilmfactory.com met je motivatie, cv. Ook voor vragen kun je natuurlijk contact opnemen.

AllAboutUs Zaproom op Manifestatie Buurtalliantie

Afgelopen donderdag 10 februari stonden we met ons hele hebben en houwen op de Manifestatie Buurtalliantie. De AllAboutUs Zaproom was weer een groot succes, zeker toen deze meiden ons huisje aan het marktplein betrokken!

Manifestatie Buurtalliantie

We veroveren het Marktplein op de Manifestatie Buurtalliantie in Den Haag..

Buurtalliantie_1
Buurtalliantie_2

YEFF! Slovenië 2011

AllAboutUs FilmFactory is ook dit jaar weer de Nederlandse vertegenwoordiger voor het Europese forum YEFF!

Dit jaar wordt het Young European Film Forum for Cultural Diversity georganiseerd van 8 tot 18 juli 2011 in  Ljubljana, Slovenië. Ben jij een jonge filmmaker en wil je kans maken op een reis naar Ljubljana om daar je film te laten zien? Hou onze website dan in de gaten of neem vast contact met ons op.

Cantafilmpjes online!

Een aantal van de mooie filmpjes die we afgelopen najaar samen met buurtbewoners uit Amsterdam-Noord hebben gemaakt staan nu online op ons Vimeo channel. Om ze te bewonderen volg de volgende link:

http://vimeo.com/18708851

AllAboutUs eindejaars nieuwsbrief

AllAboutUs heeft weer heel wat klaar gespeeld het afgelopen jaar.

Niets zonder onze geweldig eigenwijze jongeren natuurlijk!

Klik hier:

nwsbrf-08.jpg

Community arts specialist Eugène van Erven over AllAboutUs

Eugène van Erven  onderzoekt theater en sociale ontwikkeling. Hij is hoofddocent theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en auteur van een groot aantal boeken over theater en community arts. Onlangs is hij benoemd tot artistiek leider van het Rotterdam International Community Arts Festival van 2011.

 Eugène was een van onze gasten op de AllAboutUs filmavond op 12 december en we vroegen hem te reageren  op deze avond.

>> lees verder

AllAboutUs zapt naar Manifestatie Buurtalliantie Den Haag

 

Zonder AllAboutUs FilmFactory is een community art event natuurlijk niet compleet en dus hebben ook wij een plekje op het 'marktplein'. In onze zap-room, een klein, veilig, kamertje op de Manifestatie Buurtalliantie, kun je ‘een eind weg zappen’ door een futuristsche Tv-wereld, waar op elk kanaal iets echts te zien is en de held van het alledaagse een podium geniet,  ontroerende jongeren documentaries waarin (video)kunst en cultuur een bindmiddel blijken in de wijk!

>> lees verder

AllAboutUs Filmavond opnieuw een groot succes!

>> lees verder